RODICA WEIHMANN – CABINET INDIVIDUAL DE PSIHOLOGIE

 

PSIHOTERAPEUT INTEGRATIV AUTONOM SPECIALIST si PSIHOLOG CLINICIAN PRACTICANT AUTONOM in cadrul Cabinetului Individual de Psihologie RODICA WEIHMANN -1HD3168

 

In cadrul Cabinetului Individual de Psihologie am efectuat in ultimii 9 ani interventii psihologice pentru tratamentul tulburarilor psihice si/sau a celor ce implica in etiopatogeneza mecanisme psihologice, dar si pentru promovarea sanatatii si dezvoltarea personala a clientilor.

 Psihodiagnostic si evaluare clinica a mecanismelor etiopatogenetice psihologice, a tabloului clinic si a mecanismelor de sanogeneza, in limitele competentei psihologului.

 Interventii psihologice utilizand metode, tehnici si abordari psihoterapeutice apartinand domeniului de specialitate al Psihoterapiei Integrative.

Educatie si formare

  • Formare complementara in specialitate PSIHOSEXOLOGIE – INSTITUTUL DE SEXOLOGIE – Cluj-Napoca
  • Formare complementara in specialitatea PSIHOTERAPIE DE CUPLU SI FAMILIE SISTEMICA – INSTITUTUL DE SEXOLOGIE – Cluj-Napoca
  • Master ,,PSIHOLOGIE CLINICA si PSIHOTERAPII”–UNIVERSITATEA DE VEST ,,VASILE GOLDIS” –  ARAD.
  • Formare si specializare in PSIHO-ONCOLOGIE – organizata de  PATRONATUL MEDICINEI INTEGRATIVE Bucuresti
  • L’ UNIVERSITA TECNICA DELLE MARCHE si ,,SEMPER ONLUS” ANCONA, ITALIA.
  • Master ,, MANAGEMENTUL STRATEGIC AL  AFACERII” –UNIVERSITATEA din PETROSANI.
  • Formare si specializare in PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA – in cadrul INSTITUTULUI ROMAN de PSIHOTERAPIE INTEGRATIVA – BUCURESTI.
  • Master ,, SCHIMBARE SOCIALA si POLITICI SOCIALE” – UNIVERSITATEA din PETROSANI.
  • LICENTA in PSIHOSOCIOLOGIE – UNIVERSITATEA din PETROSANI.
  • Bacalaureat– COLEGIUL NATIONAL,,LIVIU REBREANU” din BISTRITA, jud. BISTRITA-NASAUD.

 Am lucrat cu o varietate de cazuri de sănătate mintală, inclusiv anxietate severă, depresie postnatală, depresie, riscuri de sinucidere, comportamente provocatoare, psihoză, demență (Alzheimer și altele), boli de dezvoltare psihologică, tulburări de identitate și orientare sexuală, schizofrenie, tulburări neurologice, autism , auto-vătămare, antecedente de abuz sexual si fizic, violență, tulburări de personalitate, retard mental, tulburare bipolară, depresie, dizabilități de învățare, autism, tulburări neurologice, comportamente de dependență, tulburări de alimentație, probleme de relații personale și familiale.

 

 Am efectuat evaluari psihologice de specialitate, interpretare și integrare a datelor complexe dintr-o varietate de surse, inclusiv teste psihologice și neuropsihologice, scale de evaluare, teste de personalitate, observații structurate directe și indirecte și interviuri semi-structurate aplicate clientilor.

 

 Tratamentul psihoterapeutic și gestionarea stării de sănătate mintală a clientilor.

 

 Am formulat și implementat planuri pentru tratamentul psihologic formal și / sau gestionarea problemelor de sănătate mintală , bazate pe un cadru conceptual adecvat problemelor clientului și folosind metode bazate pe tehnici si abordari psihoterapeutice integrative, în aproape întreaga gamă de tulburari psihice.

 

  Am fost implicata in implementarea unei game de intervenții psihologice pentru indivizi, familii și grupuri, utilizand formulări psihologice bazate pe  ipoteze provizorii, utilizand in mod predominant modelul psihoterapeutic integrativ.

 

 Am conceput și monitorizat programe de tratament personalizate, utilizand in mod special modelul psihoterapeutic integrativ si cel al psihologiei clinice, pentru probleme legate de o gama larga de condiții de sănătate mintală.

 

Shopping Cart
Scroll to Top
Scroll to Top